«آیین پروانگی»، همایشی برای نکوداشت پروانه های سپید بال درمان

خبر، الهام حاجی رفیعی. «آیین پروانگی»، عنوان همایشی شد که روز 25 بهمن 1394 در سالن همایش شهید بابایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، به منظور نکوداشت، پرستاران، پروانه های سپید بال درمان برگزار شد.

این محفل صمیمانه، با حضور دکتر فریدون همتی، استاندار قزوین، هیأت رییسه دانشگاه و همچنین روسا، مدیران و پرستاران مراکز آموزشی – درمانی و بیمارستان های استان برگزار شد.

کار سخت پرستاران در شرایط سخت، شایسته تقدیر است

در این برنامه، دکتر منوچهر مهرام، رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پس از تبریک این روز بزرگ به تمام پرستاران، با طرح این سؤال که چرا از پرستاران تجلیل می‏کنند؟ گفت: ارزش پرستارارن به دلیل کار سخت آنان در شرایط سخت است و این مشقت ها، شایستگی تقدیر دارد. وی با اشاره به ارزش‏های کار تیم سلامت بیمارستان ها تصریح کرد که این ارزش­ها، نتیجه حوصله و صبوری پرستاران در مقابل کار پُر مشقت، حجم بالای کار در شرایط کمبود پرستار و در عین حال توسعه بخش‏ها و تخت‏های بیمارستان ها، تحمل بی حرمتی‏های گاه و بی گاه برخی مراجعین به این عزیزان و در نهایت، ارائه خدمت در شرایط دشوار است.

پرستاران صبوری خود را در شرایط سخت از دست ندهند

متولی سلامت استان در ادامه صحبت های صمیمانه خود با پرستاران حاضر در سالن اظهار کرد: پرستاران با الهام از شکیبایی ها و رأفت های حضرت زینب کبری (س) به عنوان صاحب این روز، صبوری خود را در شرایط سخت از دست ندهند. ایشان با تأکید به اینکه پرستاران باید همواره پُرتوان و شکیبا باشند، افزود: به یقین، پادش این صبوری ها نزد پروردگار محفوظ است و خداوند همواره یاورتان خواهد بود.

آلام و از جان گذشتگی‏های پرستاران

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در بخش پایانی سخنانش اشاراتی به ایثارها و از جان گذشتگی‏های پرستاران داشت و ضمن اینکه از درد دل های پرستاران سخن گفت، نکاتی را بیان کرد که شاید کمتر کسی تاکنون متوجه آنها بوده است.

دکتر مهرام این بار از فشارهای جسمی و روحی پرستاران در محل کارشان، از بی‏خوابی ها و خستگی هایشان، از احتمال انتقال بیماری‏های واگیر به آنان، از عاطفه و رأفت پرستاران و نگران بودنشان برای سلامت بیماران گفت.

متولی سلامت استان قزوین از دنیای کاری پرستاران بخش روان، خون (آنکولوژی) و سوختگی سخن گفت، از رنج درد بیماران و انتقال این رنج به آنان که گاه، لحظه لحظه درد بیماران را حس می کنند و به آن ها دل می بندند و از روزی که شاید بیمارانشان را از دست دهند و آنگونه ناراحت شوند، انگار که یکی از عزیزانشان را از دست داده اند.

بخش عظیمی از تأمین سلامت مردم مربوط به شأن و جایگاه پرستاران است

در ادامه «آیین پروانگی»، دکتر فریدون همتی، استاندار قزوین، -که به عنوان مهمان ویژه، با استقبال گرم پرستاران مواجه شد- پس از تقدیر و تشکر از خدمات ارزنده و زحمات بی بدیل پرستاران، عنوان کرد: پرستاران شأن و جایگاه ویژه‏ای در تأمین سلامت مردم دارند. ایشان همچنین قدردانی و تشکر ویژه ای از خانواده پرستاران داشت و افزود که اگر همراهی، حوصله و صبر آنان نباشد، آثار خدمات ارزنده پرستاران نیز کمرنگ می شود.

استاندار قزوین علاوه بر اشاره به نقش برجسته پرستاران و جان فشانی های آنان در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس، گفت: با توجه به این که لذت اول زندگی انسان، سلامتی است، بدون حضور پرستاران، زندگی و تأمین سلامتی دشوار خواهد شد و آنان را باید تضمین کننده سلامت آحاد جامعه و جهادگران عرصه سلامت دانست.

تقدیر از 45 پرستار برگزیده استان، قبل از ضیافت شام

این نشست خوش استقبال،  مملو از حضور گرم پرستاران بود و پس از بخش نماهنگ هایی زیبا و جذاب با موضوع کار و خاطرات پرستاران، 9 تن از پرستاران حاضر در سالن، داوطلبانه در جایگاه قرار گرفتند و پس از بیان خاطراتی جذاب و به یادماندنی، هدایه ای به آنان اهدا شد. در پایان نیز از 45 پرستار برگزیده  مراکز آموزشی – درمانی تابعه دانشگاه و همچنین پرستاران هنرمند و پرستار با اخلاق و صبور (برگزیده مرکز آموزشی - درمانی شهید رجای)، تجلیل و هدایایی ویژه تقدیمشان شد.

گفتنی است، پرستاران برگزیده به همراه خانواده هایشان و رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی، روسا، مدیران و مدیران پرستاری بیمارستان ها، در ضیافت شام شامگاه 26 بهمن 1394 حضور یافتند.