آرشیو اخبار معاونت
حمایتهای تغذیه روده ای و وریدی بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه

مراقبت تغذیه ای بیماران بستری در آی سی یو جز شاخصهای مهم کشوری در زمینه مراقبتهای درمانی این بیماران است که با آموزشهای مداوم سالانه به کارشناسان تغذیه بالینی بیمارستانها سعی در ارتقا این خدمت وجود دارد.

       

ندا دهناد کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین در دوره آموزشی مجازی حمایتهای تغذیهای در تغذیه رودهای (گاواژ) و وریدی گفت: با توجه به اینکه بسیاری از بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه درگیر تغذیه های روده ای و یا وریدی می شوند، به روز رسانی آگاهی و ارتقا مهارت کادر بالینی برای اجرای صحیحی این نوع از تغذیه برای بیمارانی که امکان تغذیه دهانی ندارند، بسیار مهم و حیاتی است.

دهناد ضمن اشاره به استقبال و حضور فعال کلیه کارشناسان تغذیه شاغل در بیمارستانها در این دوره گفت: در این نشست مجازی ابزارهای مناسب تشخیص سوء تغذیه در بیماران، نحوه ارزیابی تغذیهای بیمار، محاسبه مقدار مناسب از کالری، درشت مغذی ها (کربوهیدرات، چربی و پروتئین) و ریز مغذیها (املاح، ویتامینها)، توجه به معیارهای آزمایشگاهی مهم و نحوه پیگیری درمان تغذیه‌ای بیماران توضیح داده شد.

به گفته دهناد توجه به پیشینه تغذیه ای بیمار بستری برای محاسبه کالری و مواد مغذی مورد نیازش و شرایط استفاده از مواد مغذی مصونیت زا از مباحث مهمی است که طبق این دوره بایستی مورد توجه کارشناسان تغذیه و کادر بالینی درمان قرار گیرد.

گفتنی است این دوره آموزشی، توسط گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت به شکل ویدئو کنفرانس در روز دوشنبه 27 آبان ماه، در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.  

 
امتیاز دهی