آرشیو اخبار معاونت
عوارض سکته های مغزی را با مراجعه به موقع به مراکز درمانی می توان کاست

سالانه بسیاری از خانواده ها درگیر عوارض جانفرسای سکته های مغزی یکی از عزیزانشان می شوند که شاید با شناخت علائم این بیماری و مراجعه به موقع به مرکز درمانی عوارض کمتر و یا از بین می رفت.

دکتر زهرا رجبی مدیرامور بیماریهای معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین به مناسبت هفته پیشگیری از سکته های مغزی بر اهمیت آگاهی مردم از این بیماری تاکید کرد و گفت: سکته مغزی یک بیماری حاد است که در عرض چند ثانیه رخ می دهد، اما در صورت مراجعه سریع بیمار به مراکز درمانی می توان این بیماری حاد و ناگهانی را کنترل کرد و از عوارض جسمی - حرکتی و ناتوان کننده آن کاست.

دکتر رضا گرجی متخصص بیماریهای اعصاب مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینای دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در نشستی که به مناسبت هفته پیشگیری از سکته های مغزی صورت گرفت اظهار کرد: مهمترین علائم سکته مغزی سرگیجه، دوبینی، سستی و بی حسی اندامها، لکنت زبان، عدم تعادل، کاهش هوشیاری و از این دست علائم است که به صورت ناگهانی ظاهر می شود.

این متخصص بیماریهای اعصاب در ادامه بر اعزام فوری بیماران دارای علائم سکته مغزی در کمتر از سه ساعت پس از شروع علائم بسیار تاکید و عنوان کرد: که در صورت تماس فوری با فوریتهای پزشکی و یا حضور در مرکز بوعلی سینا می توان تا حد زیادی این بیماری حاد را کنترل نمود.

به گفته این پزشک متخصص، مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینا به عنوان تنها مرکز تخصصی بیماریهای اعصاب استان، پذیرش و درمان تخصصی و فوری این بیماران را برعهده دارد و در صورت مراجعه به موقع و داشتن شرایط مساعد، با تزریق داروی حل کننده لخته عوارض این بیماری ناتوان کننده را می کاهند.

دکتر حسین مژدهی پناه متخصص مغز و اعصاب مدیرگروه بیماریهای داخلی مغز و اعصاب نیز در همین خصوص بیان کرد: بزرگترین معضل کادر درمان در برخورد با بیماران مبتلا به سکته مغزی عدم مراجعه بیمار به مرکزبوعلی است. به گفته این پزشک متخصص آگاه سازی مردم و آموزش کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی که در خط اول مواجهه با بیمار هستند برای اعزام فوری بیمار، در کنترل این بیماری می تواند کمک کننده باشد. به گفته دکتر مژدهی پناه هرچه اقدامات درمانی سریعتر شروع شود، اثر بخشی دارو و ایجاد عوارض ناتوان کننده سکته مغزی به مراتب کمتر خواهد شد.

در پایان این پزشکان توصیه کردند: داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش، نکشیدن سیگار و سایر مواد مخدر، خواب مناسب، کنترل قند و فشار خون، میتواند مردم را کمتر در معرض سکته های مغزی قرار دهد.

گفتنی است به دلیل شیوع بالا و حساسیت این بیماری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 26 آبان لغایت 2 آذر ماه را به عنوان هفته پیشگیری از سکته های مغزی نامگذاری کرده است و برنامه های آموزشی و آگاهی دهنده ای در خصوص علائم و نحوه پیشگیری از این بیماری ترتیب داده شده است.